Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

«Καμπάνα» Μοσκοβισί στον Μακρόν – Ρίξτε το έλλειμμα κάτω από το 3%

Η Γαλλία θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της φέτος ώστε να επανέλθει κάτω του ορίου του 3% της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της υπό την ηγεσία του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε χθες ο επίτροπος οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στον γερμανικό όμιλο εφημερίδων Funke, ο Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε τον Μακρόν, του οποίου το νεοσύστατο κόμμα επεκράτησε με σαρωτική πλειοψηφία στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή, να επιμείνει στην οικονομική μεταρρύθμιση που υποσχέθηκε προεκλογικά.

“Η Γαλλία πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο Μοσκοβισί, μέλος του αντίπαλου Σοσιαλιστικού Κόμματος το οποίο υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές. “Αυτό αφορά και την αγορά εργασίας και τον προϋπολογισμό”, διευκρίνισε.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το έλλειμμα προϋπολογισμού της Γαλλίας θα διαμορφωθεί στο 3,1%, πάνω από το όριο του 3% που έχει θέσει η ΕΕ για τα μέλη της, και πολύ παραπάνω από το 2,8% που προβλεπόταν από την προηγούμενη, σοσιαλιστική, κυβέρνηση.

“Προτείνω στον πρόεδρο να εκπληρώσει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ακόμα και από φέτος”, είπε ο Μοσκοβισί. “Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γαλλίας δεν πρέπει να ξεπεράσει το επίπεδο του 3% στο μέλλον”, πρόσθεσε.

Μετά από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, οι Σοσιαλιστές δεν περιμένουν να κερδίσουν παραπάνω από 30 έδρες σε σύνολο 577 της γαλλικής εθνικής συνέλευσης στον δεύτερο γύρο, αλλά ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι δυσκολίες του κόμματός του αντανακλούν παρόμοιες αποδόσεις σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη γενικά.

“Είμαι πεπεισμένος ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Γαλλία δεν είναι σε θέση να επιζήσει στη σημερινή του μορφή, αλλά υπάρχει έδαφος για ένα νέο κόμμα”, είπε στις εφημερίδες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων