Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

«Καμπανάκι» Μανωλόπουλου: «Ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού, έχει χαθεί»

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και για τον αριθμό των κρουσμάτων μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής χαρακτήρισε δύσκολη την ερώτηση για το πως θα πειστούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, ενώ τόνισε πως υπάρχουν ακόμα 2 – 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου. ” Κανένας μας δεν έχει βρει μία προσέγγιση, που να είναι αποτελεσματική”, σημείωσε ο καθηγητής.

”Υπάρχει ένα όριο ‘’εκμαυλισμού’’ που μπορούμε να ωθήσουμε την κοινωνία. Δώσαμε το καλοκαίρι 150 ευρώ στους νέους. Τι να κάνουμε τώρα; Να δίνουμε 500 ευρώ για να εμβολιάζονται;” σημείωσε.

«Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από τη φυσική ανοσία»

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού έχει χαθεί. “Βέβαια, κάθε ένας που εμβολιάζεται είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία. Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από την φυσική ανοσία. Αρκετοί θα μολυνθούν, κάποιοι θα φτάσουν στις ΜΕΘ, και θα φτάσουμε στην ανοσία μέσα από αυτό τον έμμεσο, δύσκολο και πολύ δυσάρεστο τρόπο”.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων