Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια εξέφρασε ο ΠΟΥ, την ώρα που σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατ. και οι θάνατοι τις 616.000.
Για τις ανησυχητικές τάσεις που παρουσιάζει η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού σε νότια Ευρώπη και Βαλκάνια προειδοποίησε την Τετάρτη (22.07.2020) ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον ΠΟΥ.
«Προφανώς η Αμερική είναι ακόμη το βασικό επίκεντρο (της επιδημίας): η βόρεια, η κεντρική και η Λατινική Αμερική. Όμως η ασθένεια έχει αρχίσει να επιταχύνεται στην Αφρική», επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk στη γενέτειρά του Ιρλανδία.
«Επίσης ακόμη και στην Ευρώπη, αν και είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία στη δυτική Ευρώπη έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρατηρούμε ακόμη μερικές ανησυχητικές τάσεις στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, οπότε δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση», σημείωσε.
Δραματικός απολογισμός
Τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια σήμερα (22.07.2020), σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Το σύνολο των 15.009.213 μολύνσεων ως σήμερα είναι τουλάχιστον τριπλάσιο από τον αριθμό των περιπτώσεων βαριάς γρίπης που καταγράφονται ετησίως, με βάση δεδομένα του ΠΟΥ, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας μέχρι στιγμής, που έχει υπερβεί τους 616.000 νεκρούς σε επτά μήνες, τείνει προς το υψηλότερο επίπεδο του φάσματος των θανάτων που προκαλούν οι πιο βαριές μορφές γρίπης κάθε χρόνο.
Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε αυτό το νέο βαρύ ορόσημο διότι η Ινδία — η χώρα όπου καταγράφεται ο τρίτος υψηλότερος αριθμός ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στον πλανήτη — ανακοίνωσε πως κατέγραψε σχεδόν 40.000 νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε 24 ώρες.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ