Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

«Καμπανάκι» του Γ.Γ. Αραβικού Συνδέσμου: «Δεν θα τελειώσει καλά» για Τουρκία και Ερντογάν

«Αυτό δεν θα τελειώσει καλά» για την Τουρκία και τον Ερντογάν προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ αναφερόμενος στο ρόλο της γείτονας χώρας στην αύξηση της περιφερειακής έντασης στον Καύκασο και στις περιοχές της Μεσογείου.

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια σειρά διαφορών με περιφερειακά κράτη και υπερδυνάμεις σε βαθμό που δεν θα τελειώσει καλά για αυτήν ή για την ηγεσία της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεμβαίνει στρατιωτικά στην Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο Ερντογάν παρενέβη επίσης στον Καύκασο μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, συγκρούστηκε με την Ελλάδα και την Κύπρο και επιτέθηκε στην ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές φυσικού αερίου, οι οποίες έκαναν μια μεγάλη χώρα με επιρροή χώρα όπως η Γαλλία να στείλει μαχητικά και αεροπλανοφόρο στην Κύπρο».

«Όλοι λένε στον Ερντογάν τώρα ότι θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες για τις ενέργειές του », κατέληξε, μεταξύ άλλων ο Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ σε τηλεοπτική δήλωση που ανέφερε το Arab News.

«Με ενοχλεί που οι Σύριοι χρησιμοποιούν μισθοφόρους για να πολεμήσουν με το Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας … Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι Σύριοι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν για θέματα που δεν σχετίζονται με την Τουρκία», πρόσθεσε ο Αμπούλ Γκέιτ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων