Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Κάν’ το όπως οι ναζί: Γαλλική πόλη αναγκάζει αστέγους να φορούν “κίτρινο τρίγωνο”

Στο επίκεντρο έντονης κριτικής βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές της γαλλικής πόλης Μαρσέιγ λόγω της απόφασής τους να χορηγήσουν ταυτότητες στους αστέγους της πόλης, στις οποίες εικονίζεται ένα κίτρινο τρίγωνο.

Όπως μεταδίδει το “Έθνος” το συγκεκριμένο διακριτικό που παραπέμπει στην εποχή των Ναζί και το αστέρι του Δαβίδ που αναγκάζονταν να φορούν οι Εβραίοι, έχει προκαλέσει την οργή οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αρκετών υπουργών της κυβέρνησης.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές της πόλης υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο διακριτικό σώζει ζωές αφού παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του αστέγου. «Είναι σκανδαλώδες, αυτοί οι άνθρωποι στιγματίζονται», δήλωσε ο Christophe Louis στην The Local ο πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης υπέρ των αστέγων Collectif Morts de la Rue.

Η ταυτότητα, την οποία οι άστεγοι υποχρεούνται να φορούν σε εμφανές σημείο, εκτός από το κίτρινο τρίγωνο, περιέχει πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό τους. Περίπου 100 τέτοιες ταυτότητες έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων