Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Κάποιοι να μας εμπνέουν

Γράφει η Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν

Στο Γαλάτσι, η πόλη που ζω, υπάρχουν πολλά καφενεία. Καφενεία παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα. Εκεί συναντάς ανθρώπους όλων των ηλικιών που κουβεντιάζουν πίνοντας τον καφέ τους. Τα θέματα συζήτησης ποικίλουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας έως τον κοινωνικό σχολιασμό, κατά το λαϊκότερον, κουτσομπολιό. Φυσικά, δεν λείπουν οι πολιτικές αναλύσεις που αφορούν σε τοπικά, κεντρικά αλλά και παγκόσμια θέματα. Παρότι διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης που βιώνουμε στην Ελλάδα, υπάρχει ομοφωνία σε ότι αφορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. “Ανίκανοι, ανήθικοι, μόνον για την καρέκλα τους ενδιαφέρονται, παιδιά του κομματικού σωλήνα,” και άλλοι πολλοί ανάλογοι χαρακτηρισμοί.

Πώς εξηγείται αύτη η αντίδραση του κόσμου;

Τι έχει συμβεί και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς;

Από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα και “άγγιξε τα πορτοφόλια” μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών και γενικά όλων των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονταν στο μεσαίο χώρο των εισοδημάτων, ξεκίνησε η συζήτηση περί ηθικής στην πολιτική ζωής.

Το διαδίκτυο κατακλύστηκε από ρητά Αρχαίων Ελλήνων και μεταγενέστερων Ευρωπαίων φιλοσόφων όπως και σύγχρονων Ελλήνων και Διεθνών συγγραφέων και ποιητών που επικεντρώνονται στην ηθική συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων.

Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι απλοί πολίτες στέλνουμε μηνύματα στους πολιτικούς, για να υπάρχει ισονομία, ανεξαρτήτως αξιώματος. Άλλωστε αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία.

Μπορούμε να κάνουμε θυσίες για την Ελλάδα, αλλά θέλουμε να κάνουν το ίδιο και οι διοικούντες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται και να μένουν στο απυρόβλητο, οικονομικά και δικαστικά, όποιοι κατείχαν ή κατέχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στη Βουλή των Ελλήνων και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις να “κουκουλώνονται” πάσης φύσεως σκάνδαλα.

Εμείς οι Έλληνες και λογική έχουμε και φιλότιμο έχουμε και γνωρίζουμε ότι “τα καλά κόποις κτώνται”΄. Θέλουμε όμως αντίστοιχη συμπεριφορά και αντιμετώπιση από τους πολιτιικούς μας.

Με λίγα λόγια, θέλουμε να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μας εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Άλλωστε γι’ αυτό τους ψηφίζουμε!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων