Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Καραγιάννης: Δυο μεγάλα έργα αλλάζουν τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο

Με ταχύ ρυθμό προχωρούν τα έργα για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δύο μεγάλα έργα θα αλλάξουν την εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Δείτε την ανάρτηση

“Σήμερα, είναι μία εξαιρετική ημέρα για τις υποδομές, γιατί ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή δύο μεγάλων σιδηροδρομικών έργων 115 εκ. € και ενός σημαντικού οδικού έργου, του οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» 150 εκ. €.
Είναι κυβερνητική προτεραιότητα η ολοκλήρωση των έργων που εκσυγχρονίζουν τον ελληνικό σιδηρόδρομο προκειμένου να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της Ελλάδας σε “logistics hub” για την ευρύτερη περιοχή.

Τα δύο μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι:
1. Ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος (ΑΔ 736) προϋπολογισμού 67 εκ.€.
2. Εκσυγχρονισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (ΑΔ 713) προϋπολογισμού 46,5 εκ.€.

Ταυτόχρονα, ο δρόμος «Αμβρακία –Άκτιο» επιτέλους παίρνει πάλι μπρος και, σήμερα, υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ξεκινάει η κατασκευή του, συνολικού μήκους περίπου 32.2 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο που βρισκόταν σε τέλμα για πολλά χρόνια, εξαιτίας καθυστερήσεων και κακού σχεδιασμού από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το 2023 οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσουν έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας.
Προχωράμε δυναμικά και με συνέπεια!”

https://www.facebook.com/100006886740700/posts/2759033497669515/

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων