Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Καραμανλής: Με 500 λεωφορεία θα ενισχυθεί ο ΟΑΣΑ μέχρι το τέλος του 2020

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι το δίκτυο του ΟΑΣΑ θα ενισχυθεί με 500 λεωφορεία μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ από την ερχόμενη Δευτερά θα ενταχθούν στο δίκτυο 80 από τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα εκτελούν περιφερειακές γραμμές της Αττικής.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις άμεσες προσλήψεις προσωπικού που θα γίνουν στα λεωφορεία αλλά και το νέο διαγωνισμό για την απόκτηση χιλίων νέων λεωφορείων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αρκετά από τα οποία θα είναι ηλεκτρικά.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες έρχονται στην Αθήνα τρία ηλεκτρικά λεωφορεία για να δοκιμαστούν στις συνθήκες της πρωτεύουσας. Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι απεναντίας με όσα υποστηρίζουν ορισμένοι με τις κινήσεις αυτές ενισχύεται ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών.

Τόνισε επίσης ότι από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία ο ενιαίος πομποδέκτης στους αυτοκινητοδρόμους ενώ στόχος του υπουργείου είναι μέσα στο 2021 να διενεργηθεί ο νέος διαγωνισμός για τα ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων