Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Καραντίνα στο Άγιο Όρος: Κλείνει και δεν θα δέχεται προσκυνητές

Από αύριο αναμένεται να κλείσει για τους επισκέπτες το Άγιον Όρος, καθώς υπήρχε ένας Ισπανός προσκυνητής είχε κριθεί ύποπτος για κορωνοϊό.

Αύριο η Ιερά Κοινότητα θα συνεδριάσει, όπως κάνει κάθε Πέμπτη και εκεί θα συζητήσει την πρόταση της Διοίκησης για τα περιοριστικά μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Θεωρείται βέβαιο ότι από την τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας θα εκφραστεί η συμμόρφωσή της στα νέα δεδομένα. Και από αύριο το Άγιον Όρος δεν θα δέχεται επισκέπτες.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μειωθεί ο αριθμός των προσκυνητών, καθώς ήδη γίνεται κάποια ενημέρωση, ενώ ο Ισπανός προσκυνητής που είχε κριθεί ως ύποπτος για κορωνοϊό, τελικά έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικός.

Σε ότι αφορά στους μοναχούς, από την στιγμή που δεν θα δέχονται προσκυνητές, θα συνεχίσουν τις λειτουργίες τους και τον ανεφοδιασμό τους με τα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά μοναχός «εμείς μετά θα είμαστε όπως εσείς στα σπίτια σας, μία οικογένεια, αλλά θα ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων