Όλο και πιο πολλές γυναίκες καταφεύγουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Ταυτόχρονα όλο και πιο συχνά γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας διαγιγνώσκονται με γυναικολογικούς καρκίνους.
Είναι τελικά μύθος ή πραγματικότητα ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση συνδέεται με καρκινογένεση; Οι ειδικοί απάντησαν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Καρκίνος, υπογονιμότητα και υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» που έγινε στην Αθήνα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΥΓΕΙΑ» ΣΤΟ ΕΡΤNEWS:
Πνευμονία: Πως θα αποφύγουμε τη βαριά νόσηση
Κάθε χρόνο η πνευμονία προσβάλλει το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι θάνατοι από πνευμονία αυξήθηκαν σημαντικά. Η βαριά νόσηση από πνευμονία που οφείλεται σε γρίπη, κορονoϊό, κοκκύτη και πνευμονιόκοκκο, μπορεί να προληφθεί με τον εμβολιασμό. Χωρίς επαρκή εμβολιαστική κάλυψη, το 20% των λοιμώξεων που προκαλούν πνευμονία χρειάζονται νοσηλεία, με αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας.
Σπάνιες παθήσεις και νέα φάρμακα
Περισσότερα κίνητρα για την έρευνα και ανάπτυξη δραστικών ουσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να δώσει η αναθεώρηση σχετικής οδηγίας το 2023. Η αναθεώρηση θα οδηγήσει στην παραγωγή περισσότερων φαρμάκων για σπάνιες παθήσεις, όπως εξήγησε στο EΡΤNEWS ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.