Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Καταγγελία ΑΔΕΔΥ κατά δημάρχου Λαμιέων για τις συλλήψεις εργαζομένων

Το δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και μέλη της παράταξής του, που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλει με δριμείς χαρακτηρισμούς η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίσθηκαν τη διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την εκχώρηση της καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες.

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές-εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που αντιμετωπίζονται με μέσα καταστολής και προπηλακισμούς, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Όπως σημειώνεται, κατά το πρόσφατο, επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο «ο κ. Σταυρογιάννης υποδέχθηκε τους εργαζόμενους και δύο Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τα Μ.Α.Τ. και τον Εισαγγελέα, που κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε εντολή για δύο συλλήψεις συμβασιούχων-εργαζομένων.«

»Το «έγκλημα» που διέπραξαν οι δύο συμβασιούχοι-εργαζόμενοι ήταν να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους, αφού με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής συνολικά σαράντα επτά (47) εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους μένουν στο δρόμο. Τα δε Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης και η Ταμίας Μαρία Παπαδοπούλου δέχθηκαν ύβρεις και προπηλακισμό από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ. Σταυρογιάννη γιατί έπραξαν το αυτονόητο».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει ως «ενορχηστρωτή της αντιδημοκρατικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς σε βάρος του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Γιάννη Τσούνη και της Ταμία Μαρία Παπαδοπούλου τον Δήμαρχο Λαμιεών Νίκο Σταυρογιάννη και τα Μέλη της παράταξης του».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων