Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Καταγγελία ΒΟΜΒΑ Αυγενάκη: Κυβερνητικά στελέχη «εξυπηρετούν» πολίτες με το αζημίωτο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης. Κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να τα κατονομάσει, ότι έχουν στήσει γραφείο το οποίο κάνει εξυπηρετήσεις σε πολίτες με αμοιβή. Μάλιστα ο τζίρος αυτής της δουλειάς φθάνει μέχρι και τις 50.000 ημερησίως.

«Το γραφείο ασχολείται με όσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση χρωστούμενων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή», ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Την καταγγελία κατέθεσε ο βουλευτής σε μορφή ερώτησης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

HTML tutorial

«Γίνεται αντιληπτό ότι εάν ισχύουν τα όσα περιγράφονται με κρατική κάλυψη, προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την Κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος προεκλογικά διατυμπάνιζε τον “πόλεμο κατά της διαφθοράς” και εμφανιζόταν ως “Αρχάγγελος της κάθαρσης”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Ωστόσο, ήδη το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα επεισόδια με καταγγελίες για «κάποια στελέχη», ή «κάποιους βουλευτές» που επιδίδονται σε απίστευτα πράγματα όπως οι απειλές κατά της ζωής του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση. Όσο όμως οι καταγγελλόμενοι δεν κατονομάζονται στην πράξη καταγγελία δεν υπάρχει. Και με εξαίρεση τον κ. Πανούση ο οποίος απευθύνθηκε στη δικαιωσύνη, καταγγελία χωρίς καταγγελλόμενο δεν είναι καταγγελία. Στην καλύτερη περίπτωση είναι προσπάθεια δημιουργία εντυπώσεων μέσα από φήμες ή και εντελώς τεχνητές ιστορίες. Αυτό όμως δεν είναι σοβαρή πολιτική δράση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων