Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Καταγγελία χρηματισμού του Π. Χαικάλη για να ψηφίσει πρόεδρο

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Πολύ σοβαρές καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις πριν από λίγο, όταν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1 ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος αποκάλυψε ότι γνωρίζει για προσπάθεια χρηματισμού του ηθοποιού και βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαικάλη, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, σε τηλεφωνική επικοινωνία ο βουλευτής επιβεβαίωσε την καταγγελία, σημειώνοντας ότι από την συζήτηση με το πρόσωπο που έκανε την προσφορά υπάρχει οπτικό και ακουστικό υλικό, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του εισαγγελέα εδώ και 15 ημέρες. Το υλικό αυτό έχει στα χέρια του και ο Λάκης Λαζόπουλος, δεδομένου ότι έχει την τεχνική δυνατότητα επεξεργασίας και απομόνωσης των διαλόγων που έχουν καταγραφεί. Ο Παύλος Χαικάλης ανέφερε ότι η προσφορά χρηματισμού που έγινε με τρόπο «επιστημονικό» όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε περιελάμβανε 700.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει το δάνειό του σε τράπεζα αλλά και συμβόλαια με διαφημιστικές εταιρίες με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2-3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, δεν έχει γίνει προς το παρόν κάποια κίνηση από πλευράς του εισαγγελέα εφετών κ Παναγιωτόπολου. Το πρόσωπο που έκανε την προσφορά το οποίο γνωρίζουν και οι δύο ηθοποιοί, τονίστηκε ότι δεν είναι ταυτισμένο με κάποιο κόμμα, όμως αποτελεί πρόσωπο γνωστό σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους. Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει ήδη και ο Πάνος Καμένος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Πέραν από το σοβαρότατο ποινικό ζήτημα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό ότι δεν αποτελεί μια μεμονωμένη κίνηση από κάποιο άτομο, αλλά από ένα σύνολο μηχανισμών στον οποίο συμμετέχουν εταιρίες κλπ. Το δε πολιτικό ζήτημα που προκύπτει άσχετα με την απόδοση κατηγοριών, αφορά το ποιοι είναι εκείνοι που έχουν να χάσουν όσα πολλά από την μη εκλογή προέδρου και τις πρόωρες εκλογές που έχουν και τη δυνατότητα να προσφέρουν τεράστια ποσά σε ρευστό και άλλες μορφές. Η καταγγελία αυτή άλλωστε έρχεται να προστεθεί και σε προηγούμενες που έγιναν από στελέχη του κόμματος των ΑΝΕΛ χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί σε αποδείξεις, όπως στην εν λόγω περίπτωση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων