Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Καταγγελίες για καταστρατήγηση του θεσμικού πλαισίου του franchising από αλυσίδα υπόδησης

Σωρεία καταστημάτων σχετικά γνωστής αλυσίδας στον κλάδο της υπόδησης αποχωρούν από το εν λόγω δίκτυο, καταγγέλλοντας αδιαφάνεια στη συνεργασία και αντίθεση σε βασικές αρχές του franchise, όπως ορίζει και ο Κανονισμός της ΕΕ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πρώην δικαιοδόχων, ενώ όλες οι συναλλαγές και διαπραγματεύσεις έγιναν στην Ελλάδα από Έλληνες, που φέρεται να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της δικαιοπαρόχου εταιρίας, η σύμβαση δικαιόχρησης απαιτήθηκε να γίνει με αλλοδαπή εταιρία.

Επίσης, καταγγέλλουν ανύπαρκτο σύστημα υποστήριξης, χρησιμοποίηση μη κατατεθειμένου σήματος και – ακόμα πιο σημαντικό – τροφοδοσία των καταστημάτων όχι μέσω υποκαταστημάτων που λειτουργούν με νόμιμο τρόπο στην Ελλάδα, αλλά με αλλοδαπά τιμολόγια και εμπορεύματα αγνώστου προελεύσεως, ίσως και από την αθηναϊκή china town, τα οποία πλασάρονται στους ανυποψίαστους καταναλωτές ακόμα και ως ευρωπαϊκά. Αυτά δεν αποδέχθηκαν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι επέλεξαν την αποχώρηση!

Ωστόσο, το ανωτέρω γεγονός μπορεί να είναι η κορυφή του παγόβουνου, καθώς στην κινεζική γειτονιά στο Μεταξουργείο υπάρχουν πολλά καταστήματα χονδρικής πώλησης που εξυπηρετούνται απευθείας από παρακείμενους αποθηκευτικούς χώρους. Τις βραδινές ώρες, δε, ή ακόμη και τις αργίες μεταφέρονται εμπορεύματα προς πάσα κατεύθυνση σε μεγάλες συσκευασίες με φορτηγά αυτοκίνητα, των οποίων ο προορισμός είναι άγνωστος, αλλά κατά πάσα πιθανότητα επώνυμα καταστήματα ένδυσης σε κάθε γειτονιά της Ελλάδος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων