Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν δεν ξεκινήσει εκ νέου το Κύπελλο

Σε αδιέξοδο βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, ενώ ορατός είναι πλέον ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ζητούν επισταμένως την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδος, αίτημα το οποίο απορρίπτει ο υφυπουργός. Η FIFA και η UEFA έδωσαν στον Κοντονή προθεσμία μίας εβδομάδας να αναθεωρήσει τη θέση του, άλλως οι ελληνικές ΠΑΕ και οι εθνικές ομάδες θα τεθούν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων με τεράστιο οικονομικό κόστος καθώς:

– Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα όλων των κλιμακίων-ανδρών και γυναικών τίθενται εκτός των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA κατά συνέπεια και από τα προκριματικά EURO και Παγκοσμίου Κυπέλλου.

– Δεν θα επιτρέπονται επίσημα φιλικά ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε στο εξωτερικό με ομάδες του εξωτερικού.

HTML tutorial

– Όλες οι ελληνικές ΠΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις- Champions League και Europa League- αποκλείονται αυτομάτως.

– Η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται ως ομοσπονδία μέλος της UEFA και της FIFA και οι ελληνικές ομάδες δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές από το εξωτερικό, ενώ οι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα θεμελιώνουν δικαίωμα προσφυγής για να μείνουν ελεύθεροι.

– Η ΕΠΟ δεν θα έχει δικαίωμα: συμμετοχής και ψήφου σε FIFA και UEFA, συμμετοχής σε προγράμματα ανάπτυξης της FIFA, κατάθεσης προτάσεων για την ατζέντα του Κογκρέσου σε FIFA και UEFA, πρότασης υποψηφίων για την προεδρία σε FIFA, UEFA και για τα μέλη τους.

Εάν η FIFA αποφασίσει το ελληνικό GREXIT θα είναι ο επ’ αόριστον αποκλεισμός του, μέσω της αναστολής συμμετοχής της ΕΠΟ, σε διεθνές επίπεδο αλλά μέχρι και όποτε η εκάστοτε κυβέρνηση αλλάξει πολιτική και σταματήσει να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Ο Κοντονής απαντά: “Δηλώσαμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται, αλλά αντιθέτως επιθυμεί την έκδοση απόφασης. Αν η ΕΠΟ επιθυμεί τη ματαίωση της προσφυγής, δεν έχουμε τη δυνατότητα να το εμποδίσουμε. Μας ζητήθηκε να επανεκκινήσει ο θεσμός και μας δηλώθηκε ότι σε αυτή την περίπτωση η FIFA είναι στη διάθεση της κυβέρνησης να διεξαχθεί ένας διάλογος για την αποκατάσταση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη συζήτηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο υπάρχει εκκρεμότητα, δεν είναι δυνατό να υπάρξει απόφαση ανάκλησης της ειλημμένης απόφασής μας. Αν υπάρξει απόσυρση της προσφυγής, η κυβέρνηση θέτει προϋπόθεση προς οποιαδήποτε συζήτηση να πάρει η ίδια η ΕΠΟ τα μέτρα για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με πρώτο όλους όσους ασκούν εξουσία σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου.”

πηγή: protothema.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων