Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στο θέατρο

Η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος γνωστού προσώπου από το χώρο του θεάτρου, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που θα ξεκινήσει να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης με στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής φέρεται ότι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η μήνυση αφορά τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης ανηλίκου και της κατάχρησης σε ασέλγεια. Ο μηνυτής φέρεται να ήταν τότε 15 ετών ενώ τα γεγονότα χρονολογούνται περίπου προ 15ετίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο που θα διερευνηθεί είναι εάν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε και η δικαιοσύνη πλέον αναλαμβάνει τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών που με επίσημο τρόπο έφτασαν ενώπιόν της.

Εφόσον πρόκειται για διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έκανε την πρώτη καταγγελία, τότε η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο σοβαρή.

HTML tutorial

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σ. μίλησε στην ιστοσελίδα 2020mag.gr για την εμπειρία που είχε στα 19 του, όταν και ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Στην καταγγελία που κάνει ο ίδιος διευκρινίζει ότι ούτε τα στοιχεία του αλλά ούτε και αυτά του θύτη του επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν, καθώς θα το κάνει ο ίδιος στην Δικαιοσύνη στην οποία θα καταφύγει άμεσα, όπως αναφέρει.

Στη σοκαριστική περιγραφή του, το 2005, αναφέρει ότι βίωσε μία εφιαλτική βραδιά στην οποία, πηγαίνοντας να απαγγείλει τον πρώτο του θεατρικό μονόλογο στο σπίτι ενός «κοινωνικά διακεκριμένου και γνωστού σκηνοθέτη», βρέθηκε να κακοποιείται σεξουαλικά, μέχρι τελικά ο σκηνοθέτης να τον διώξει λέγοντάς του να μάθει τον μονόλογο και να του τον πει την επόμενη φορά.

Όπως λέει ο ίδιος, όλα ξεκίνησαν όταν η θεία του αποκάλυψε στον γνωστό σκηνοθέτη με τον οποίο ήρθε τυχαία σε επαφή το όνειρο του ανιψιού της να δώσει εξετάσεις και να περάσει στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου δίνοντας τα στοιχεία του. Ο σκηνοθέτης επικοινώνησε μαζί του, συναντήθηκαν, του έδωσε τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς και του είπε να διαβάσει όλο το έργο και ν’ αποστηθίσει τον τελευταίο μονόλογο του «Τομ».

Ενώ όλα έβαιναν καλώς και ο ίδιος ήταν ενθουσιασμένος, όλα άλλαξαν όταν έλαβε το τηλεφώνημα να πάει στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη για να απαγγείλει τον μονόλογο τον οποίο είχε μάθει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων