Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στο Σαραντάπορο

Tο ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το πρωί της Τετάρτης, φαίνεται ότι κατέπεσε στην περιοχή του Σαρανταπόρου, με τις πρώτες πληροφορίες από το σημείο να αναφέρουν ότι ένας εκ των επιβαινόντων σε αυτό έχει εντοπιστεί ζωντανός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για μια γυναίκα αξιωματικό που επέβαινε στο ελικόπτερο που συνετρίβη. Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από την περιοχή της Θεσσαλίας, το Στεφανοδίκαιο, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανόν είχε προορισμό την Καστοριά για ανεφοδιασμό.

Μόλις χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ στήθηκε μια ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό του, τόσο με χερσαία όσο και με εναέρια μέσα, στα όρια των περιφερειών της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Αρχικά, οι έρευνες εστίασαν προς το όρος Μπούρινο, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν στην περιοχή του Σαρανταπόρου, όπου πιθανότατα οι καιρικές συνθήκες συνετέλεσαν στο να χαθεί το στίγμα του και στην πτώση του.

Τέσσερις νεκροί και μία επιζήσασα είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή του Σαρανταπόρου, που ξύπνησε μνήμες από δύο ακόμη αεροπορικές τραγωδίες στον κοντινό ορεινό όγκο των Πιέριων Ορέων.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν: στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και νοσηλεύεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Στις Ένοπλες δυνάμεις κηρύχθηκε τριήμερο πένθος με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων