Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατέστρεψαν σχολείο Ρομά στο Αγρίνιο

Θλίψη, ντροπή και οργή. Συναισθήματα που προκαλεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το 13ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου.

Το κτίριο υπέστη πλήρη σχεδόν διάλυση εσωτερικά μετά την επιδρομή βανδάλων που δεν αρκέστηκαν στις φθορές αλλά ξήλωσαν πόρτες και αντικείμενα και υλικά και κατέστρεψαν και αρχεία. Δεν δίστασαν να το χρησιμοποιήσουν ως και για αφοδευτήριο.

Το 13ο δημοτικό σχολείο εδρεύει στην οδό Μακεδονίας στο συνοικισμό Αη Βασιλιώτικα και το οποίο στεγάζει μαθητές Ρομά, λίγο πριν την έναρξη του σχολικού έτους παρουσιάζει θλιβερή εικόνα. Έγινε τις περασμένες ημέρες στόχος ακραίου βανδαλισμού αλλά και κλοπών. Οι δράστες άρπαξαν από γραφεία, ντουλάπες έως και ψυγείο. Τα κάγκελα και τα προστατευτικά πλέγματα του 1ου ορόφου δεν αποθάρρυναν τους επιτήδειους.

Η υπόθεση προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα ενώ οι αστυνομικές αρχές καλούνται να εντοπίσουν του δράστες. Το κόστος των ζημιών είναι μεγάλο και απειλεί να τινάξει στον αέρα τον προϋπολογισμό του δήμου για τις επισκευές –συντηρήσεις των σχολικών μονάδων. Κατά τη διάρκεια του θέρους άλλωστε πολλά σχολεία έγιναν στόχος των επιτηδείων αλλά η εικόνα στο 13ο δημοτικό σχολείο ξεπερνά κάθε όριο. Ένα σχολείο που τον περασμένο χειμώνα βάφτηκε και εξωραΐστηκε.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων