Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Κάθεται και παίρνει 5.000 ευρώ το μήνα! – “Μου καταστρέφουν την καριέρα, δεν αντέχω άλλο…” (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο και όμως αληθινό! Αυτός είναι ο Charles Simon. Το 2003 αποκάλυψε στην Γαλλική εταιρία σιδηροδρόμων SNCF που εργάζεται πως κάποιοι έχουν καταχραστεί ίσως και 20 εκατομμύρια ευρώ.

Από τότε η εταιρία τον απομάκρυνε απ’ τους χώρους εργασίας, χωρίς να τολμήσει να τον απολύσει. Εδώ και 12 χρόνια, λοιπόν, ο Simon πληρώνεται κανονικά, αλλά δεν χρειάζεται να δουλέψει. Και για τι χρήματα μιλάμε; Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 μηνιαίως!

Κάθε μήνα μπαίνει ο μισθός του στο λογαριασμό του, ενώ πριν λίγες μέρες μπήκε και το επίδομα άδειας. Ο ίδιος όμως λέει πως νιώθει πως έχει άδεια εδώ και μια δεκαετία. “Αισθάνομαι ότι είμαι σε άδεια εδώ και 10 χρόνια, δεν αντέχω άλλο” έλεγε.

Τώρα ο Simon αποφάσισε να αποκαλύψει την υπόθεσή του στους δημοσιογράφους και μίλησε στην τηλεόραση. Έγινε πρώτο θέμα στα γαλλικά ΜΜΕ και η εταιρία αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι όντως είναι υπάλληλός της και τον πληρώνει κανονικά (αρνήθηκε όμως προς το παρόν να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο).

Ζητάει κάτι που μοιάζει περίεργο και έξω ίσως απ’ την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των Ελλήνων. Να δουλέψει. «Έχουν καταστρέψει κάθε επαγγελματική μου φιλοδοξία», λέει. «Θα μπορούσα να είχα μια σπουδαία καριέρα, αλλά τώρα δεν κάνω τίποτα.»

Εάν δεν του επιτρέψουν να επιστρέψει στη δουλειά, θα απαιτήσει αποζημίωση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων