Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για 5 μέλη ΜΚΟ στη Λέσβο

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα, απήγγειλε σήμερα το απόγευμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος πέντε εργαζόμενων σε δυο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο. Οι δυο από αυτούς μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής με υπηκοότητα Δανίας, και οι τρεις Ισπανοί. Εναντίον τριών από αυτούς απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει προ ημερών στο RP, η αστυνομία επρόκειτο να διενεργήσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε ΜΚΟ και εθελοντές στη Λέσβο, αλλά και σε άλλα νησιά που δέχονται πλήθος προσφύγων όπως η Χίος.

Οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα τα χαράματα επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.

Και οι πέντε πήραν προθεσμία από τον Ανακριτή να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι τότε κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων