Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Κατηγορούμενες 3 μαθήτριες επειδή απειλούσαν με ένοπλη επίθεση τους συμμαθητές τους σε σχολείο της Αθήνας

Δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων μαθητριών σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με την κατηγορία της διατάραξης της ειρήνης των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου, το Κέντρο Επιχειρήσεων CYBER ALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ύπαρξη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ομάδας (group), στην οποία είχε αναρτηθεί απειλητικό περιεχόμενο με άμεσο και παρόντα κίνδυνο ζωής (ένοπλη επίθεση) κατά των μαθητών του σχολείου τους.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, ενημερώνοντας τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία και δόθηκε παραγγελία για την διενέργεια έρευνας με σκοπό την εξακρίβωση των καταγγελλομένων και τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης ψηφιακής ανάλυσης που ακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών της επίμαχης ομάδας, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στις ανωτέρω τρεις ανήλικες μαθήτριες.

Την Τρίτη, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των μαθητριών, ενώ από τις επιτόπιες αυτοψίες ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της εν λόγω ομάδας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων από τις οποίες γινόταν η διαχείριση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων