Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή ο Μουρίνιο

Αντιμέτωπος με τις δικαστικές Αρχές της Ισπανίας βρέθηκε ο Πορτογάλος προπονητής Ζοζέ Μουρίνιο που κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει δίωξη για φορορολογική απάτη ύψους 3.3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την περίοδο κατά την οποία είχε αναλάβει τα ηνία της «Βασίλισσας».
Σε ανακοίνωση της η ισπανική εισαγγελία αρκείται στο να αναφερθεί στο περιεχόμενο της δίωξης του Μουρίνιο, κάνοντας λόγο για δύο αδικήματα κατά του Δημοσίου.
Ο Πορτογάλος, που έμεινε στην Ισπανία από το 2010 έως το 2013, δηλώνει αθώος καθώς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είχε καταβάλει φόρους της τάξης των 26 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι απλό. Έφυγα από την Ισπανία το 2013 με την πεποίθηση και την ενημέρωση πως η κατάστασή μου με τις φορολογικές Αρχές είναι νόμιμη. Ύστερα από μερικά χρόνια με ενημέρωσαν πως ξεκίνησε έρευνα και για να εξομαλυνθεί η κατάσταση έπρεπε να πληρώσω ένα Χ ποσό», είπε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
«Δεν απάντησα, δεν διαφώνησα. Πλήρωσα και υπέγραψα πως έχω συμμορφωθεί και πως η υπόθεση έχει κλείσει. Γι’ αυτό ήρθα σήμερα εδώ για πέντε λεπτά, για να ενημερώσω τον δικαστή για ότι ακριβώς είπα και σε σας. Τίποτα άλλο», τόνισε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το δικαστήριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων