Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Καθολικό lockdown για 20 μέρες και για εμβολιασμένους στην Αυστρία

Η Αυστρία ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων των εμβολιασμένων.

Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη που θα επιβάλει εκ νέου ένα πλήρες lockdown για την COVID-19 αυτό το φθινόπωρο για να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα λοιμώξεων και θα καλέσει ολόκληρο τον πληθυσμό της να εμβολιαστεί από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνησή της την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Το lockdown θα διαρκέσει αρχικά 10 ημέρες και το πολύ 20 ημέρες, δήλωσε ο συντηρητικός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η υποχρέωση εμβολιασμού θα εισαχθεί την 1η Φεβρουαρίου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, αφού παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις ενημερωτικές εκστρατείες δεν ήταν αρκετός ο αριθμός εκείνων που προσήλθαν για να κάνουν το εμβόλιο. «Δεν θέλουμε πέμπτο κύμα, έκτο και έβδομο», είπε χαρακτηρίζοντας σκληρό βήμα το lockdown. «Πονάει πολύ», είπε στρέφοντας -χωρίς να το κατονομάσει – τα πυρά του στο ακροδεξιό κόμμα FPÖ, η κριτική του οποίου κατά των εμβολίων συνιστά ουσιαστικά «επίθεση στο σύστημα υγείας μας».

Όπως είπε ο αυστριακός καγκελάριος το lockdown θα επαναξιολογηθεί μετά από δέκα μέρες και το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου θα αρθεί για τους εμβολιασμένους κι όσους ανέρρωσαν από την Covid-19.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων