Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Κατσέλη: Άρση των capital controls το α’ τρίμηνο του 2016

Δεδομένου ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται, το επόμενο βήμα θα είναι να γίνονται πλέον κανονικά οι χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να αρθούν τα capital controls.

“Πολύ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από όλες τις τράπεζες για τη μείωση των χρεώσεων και των προμηθειών για τις συνήθεις συναλλαγές των επιχειρήσεων με τα πιστωτικά ιδρύματα”, επεσήμανε η κα Κατσέλη.

Αυτή τη στιγμή όπως είπε η κα Κατσέλη αναμένεται από την κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων τα οποία χαρακτήρισε, “βραχνά και για τις τράπεζες”.

Το επόμενο βήμα, είναι η επαναφορά των καταθέσεων στις τράπεζες “αλλά όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης” σημείωσε η ίδια. Για την αύξηση της χρήσης των ΡΟS και των ηλεκτρονικών πληρωμών για περισσότερες επιχειρήσεις “ήταν ένα παράπλευρο κέρδος” είπε η κυρία Κατσέλη. Ακόμη, υπενθύμισε την άποψή της για τα clasters, υπογραμμίζοντας ότι το 89% του παγκόσμιου εμπορίου γίνεται από αλυσίδες αξίας, άρα “η μεγάλη πρόκληση για όλους μας είναι να φτιάξουμε τέτοιες συνεργασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να κερδίσουμε την εξωστρέφεια”.

Ακόμη, η κα. Κατσέλη υπογράμμισε ότι σχεδιάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα υποστηρίξουν κυρίως μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις “αλλά όχι μόνο” – και γνωστοποίησε ότι η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στον επόμενο μήνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων