Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

«Καζάνι που βράζει» η Καταλονία δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα

Δύο ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, που έχει απαγορευθεί από την ισπανική δικαιοσύνη, οι ηγέτες των αυτονομιστών, περισσότερο αποφασισμένοι από πότε, θα παρουσιάσουν σήμερα τις λεπτομέρειες της ψηφοφορίας της Κυριακής, ενώ οι ισπανικές αρχές πληθαίνουν τις απειλές για κυρώσεις και έρευνες.

«Θα φθάσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπου είναι πιθανόν να λειτουργούν εκλογικά τμήματα, αναλαμβάνοντας, μαζί με την τοπική κυβέρνηση, ενώπιόν τους «την πλήρη ευθύνη» της οργάνωσης του δημοψηφίσματος.

Εδώ και εβδομάδες, παίζει τη γάτα με το ποντίκι με την κεντρική κυβέρνηση για να κρύψει τις κάλπες, τα ψηφοδέλτια ή το άνοιγμα ιστοσελίδων όπου οι εκλογείς μπορούν να βρουν τη διεύθυνση του εκλογικού τους τμήματος.

Χθες, διαδήλωση μαθητών και φοιτητών υπέρ του δημοψηφίσματος συγκέντρωσε 16.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία, 80.000, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Οι νέοι έδωσαν για σήμερα ραντεβού μπροστά από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, ιστορικό κτίριο στο κέντρο τη πόλης. «Θα ψηφίσουμε! Ανεξαρτησία!», φώναζαν οι διαδηλωτές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων