Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

ΚΕΔΕ: Να μην κλείσουν υποκαταστήματα τραπεζών

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μέσω του προέδρου της, Δημήτρη Παπαστεργίου, ζητά από την κυβέρνηση να διασφαλίσει τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τραπεζικού καταστήματος στα όρια του κάθε δήμου της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποίησε και προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο της Tράπεζας Πειραιώς Γιώργο Χατζηνικολάου, στην οποία υπογραμμίζονται οι δυσμενέστατες επιπτώσεις που θα υπάρξουν από το δρομολογημένο κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων σε αρκετούς δήμους.

«Οι αποφάσεις των τραπεζών δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τους τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού, ειδικά σε περιφερειακές και αγροτικές περιοχές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με κριτήριο όχι μόνον την ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών, που είναι θεμιτή, αλλά πρωτίστως με βάση τις ανάγκες της χώρας μας για την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης», έγραψε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img