Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κλειστή συζήτηση ΚΕΔΙΣΑ για την Εξωτερική Πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ

To Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων (ΚΕΔΙΣΑ) διοργάνωσε με επιτυχία στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Europe Direct – City of Athens κλειστή συζήτηση με θέμα «Η Εξωτερική Πολιτική του νεοεκλεγέντα Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και οι νέες Γεωπολιτικές ισορροπίες».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Δημήτρης Απόκης, Δημοσιογράφος – Διεθνολόγος και ο Ιωάννης Μιχαλέτος, Ειδικός Αναλυτής θεμάτων Ασφαλείας. Τη συζήτηση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, αναλυτές και εμπειρογνώμονες.

Ο Δημήτρης Απόκης ανάλυσε λεπτομερώς την αντιμετώπιση του φαινομένου Ντόναλντ Τραμπ από τα αμερικάνικα ΜΜΕ, τους λόγους για τη νίκη του σε κομβικές πολιτείες, καθώς και το πως θα χειριστεί επίμαχα θέματα της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής. Ο Ιωάννης Μιχαλέτος εστίασε στη χρηματοδότηση του Ντόναλντ Τραμπ και το πως θα διαχειριστεί ο Τραμπ τις σχέσεις με Ρωσία, Τουρκία, Ευρώπη.

Η συζήτηση μετά το τέλος των ομιλιών μεταφέρθηκε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση όπου προχώρησαν σε ουσιώδες παρεμβάσεις και ερωτήσεις. Αναλύθηκαν από το διάλογο των συμμετεχόντων με τους κεντρικούς ομιλητές τα κριτήρια επιλογής του επερχόμενου υπουργικού συμβουλίου του Ντόναλντ Τραμπ, το μέλλον του Κόμματος των Δημοκρατικών και το πως οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ με τις μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις θα επηρεάσουν την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Europe Direct – City of Athens.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων