Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Κεντρική Μακεδονία: Αντικατάσταση λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας σε 1100 χιλιόμετρα από το οδικό δίκτυο

Σε οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους περίπου 1.100 χιλιομέτρων, στην Κεντρική Μακεδονία, θα υλοποιηθεί η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού με αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με νέους, τεχνολογίας LED.

Μετά την έγκριση, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, της υποβολής πρότασης προς την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το σχετικό αίτημα προωθήθηκε, ώστε το έργο αναβάθμισης του οδοφωτισμού της περιφέρειας να υπαχθεί στις διατάξεις του σχετικού νόμου. Προβλέπεται, λοιπόν, η αντικατάσταση 15.000 φωτιστικών σωμάτων, από την οποία εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει το 60% με 70%.

Αναβαθμίσεις του οδοφωτισμού θα γίνουν, μεταξύ άλλων, στην εσωτερική περιφερειακή οδό έως τον κόμβο Κ16, στην οδό Λαγκαδά από το στρατόπεδο Παύλου Μελά έως τον κόμβο Τιτάν, στην οδό Μοναστηρίου καθώς και σε τμήματα των οδικών δικτύων Σίνδου – Χαλκηδόνας – Βέροιας, Διαβατών – Νέας Σάντας, Χαλκηδόνας – Έδεσσας- Πέλλας, Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, Λητής – Δροσάτου, Δερβενίου – Καβάλας, Θέρμης – Πολυγύρου, Αγίου Προδρόμου – Αρναίας, Θέρμης – Νικήτης, Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Μεσοράχης – Αμφίπολης κ.α.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων