Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Κεντροαριστερά:Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Γιάννης Μανιάτης

Από σήμερα και επίσημα πλέον στην κούρσα για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς συμμετέχει και ο πρ. υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης. Η ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Μπενάκη, όπου ο πρώην υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο αγώνας μου για την ενότητα του προοδευτικού χώρου δεν ξεκινάει σήμερα. Ήμουν παρών στα δύσκολα χρόνια της παράταξης, όταν πολλοί κρύβονταν, ή εγκατέλειπαν το σκάφος. Το καλοκαίρι του 2015, ως επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, είχα την ευθύνη για τη συγκρότηση της σημερινής Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είμαι υπέρ ενός νέου, ενιαίου, πλειοψηφικού Κινήματος Προοδευτικών Πολιτών. Με ισχυρούς θεσμούς και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως σε όλη την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Με υπέρβαση των σημερινών κομμάτων. Με σημαντική διεύρυνση και ανανέωση, απέναντι στον αριστερό και δεξιό συντηρητισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ο νέος φορέας/το νέο Κίνημα οφείλει και θα το πετύχει, να είναι ο πρωταγωνιστής και ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων και των εκλογών.»

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της δικής του υποψηφιότητας ο κ. Μανιάτης σημείωσε «το έργο μου είναι η υπογραφή της αξιοπιστίας μου» αναφερόμενος στην περίοδο που διετέλεσε υπουργός Ενέργειας και τέθηκαν οι βάσεις για την έρευνα και την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

«Γνωρίζω καλά ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι εύκολος. Στη ζωή μου τίποτα δεν ήταν εύκολο. Αγωνίστηκα από πολύ νωρίς για όλα. Προέρχομαι από την κοινωνία που είναι πάντα το σταθερό σημείο αναφοράς μου. Πιστεύω βαθιά ότι με σκληρή δουλειά, μπορούμε να δώσουμε αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια κι ευημερία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Και αυτό θέλω και μπορώ να υπηρετήσω» κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Μανιάτης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής 13 debate των υποψηφίων ανά περιφέρεια της χώρας ενώ πρότεινε να γίνουν και ειδικές θεματικές συζητήσεις για την ανεργία και την απασχόληση σε συγκεκριμένες περιοχές, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Δυτική Αθήνα αλλά και τα Μεταλλεία Χαλκιδικής όπου αγωνιούν για την τύχη τους 2500 εργαζόμενοι.

ΥΓ: Θετικά σχολιάστηκε η παρουσία στη συνέντευξη τύπου του καθηγητή και πρ. Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Δημήτρη Νανόπουλου, ο οποίος θέλησε έτσι να εκφράσει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του συναδέλφου του Γιάννη Μανιάτη.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner