Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κεραμέως: Πιθανή η παράταση της σχολικής χρονιάς, νωρίτερα θα ξεκινήσει η νέα

Παράταση της σχολικής χρονιάς, αλλά “όχι πέραν του τέλους Ιουνίου και έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες” είναι το πιθανότερο σενάριο που επικρατεί αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, η κ. Κεραμέως παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες ανοίγματος του σχολείου.

Επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει ζητήσει από το Ινστιτούτο Παιδείας να δοθούν κατευθύνσεις για “την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη”, ενώ αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει “εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου”.

Για το αν νοσήσει κάποιο παιδί από κορονοϊό ξεκαθάρισε πως “υπάρχει μέριμνα για επαναληπτικές (σ.σ.: πανελλήνιες) εξετάσεις τον Σεπτέμβριο”.

Για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ενώ για τις εξετάσεις στα ξενόγλωσσα πτυχία τόνισε ότι “έχουν γίνει ανακοινώσεις ήδη από τους ίδιους τους οργανισμούς”.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων