Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Κέρκυρα: Στάσεις εργασίας των ναυτεργατών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου των Ναυτεργατών «Άγιος Σπυρίδων», τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι και την ερχόμενη Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 04.00 το απόγευμα.

Η απόφαση των ναυτεργατών επήλθε μετά την «άκαρπη» όπως την χαρακτηρίζουν, συνάντηση με τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας, για θέματα που αφορούν τη συλλογική σύμβαση εργασίας των πορθμείων εσωτερικού, εργασιακά, αλλά και την ακινησία πλοίων κλειστού τύπου.

Στη συνάντηση, όπως καταγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης, «οι πλοιοκτήτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ δύο εξ αυτών έστειλαν αναρμόδιους για τα θέματα εκπροσώπους τους».

 Να σημειωθεί ότι οι ναυτεργάτες της περιοχής είχαν προειδοποιήσει προ ημερών ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις, μετά την πρώτη συνάντηση που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα με εκπροσώπους της Ένωσης Εφοπλιστών Πορθμείων με την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία στην Αθήνα, όπου και τότε η συνάντηση δεν έβγαλε «λευκό» καπνό.

«Τα αιτήματα αφορούν όλο το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Η υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών γραμμών και η ακινησία των πλοίων κλειστού τύπου επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους μας» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων