Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Κέρκυρα: Χιλιάδες κόσμου στην πρώτη Ανάσταση για το έθιμο των «μπότηδων»

Δεν κατάφεραν να κρατήσουν αποστάσεις οι Κερκυραίοι οι οποίοι επέλεξαν να συμμετάσχουν στα έθιμα του νησιού τους και να λάβουν μέρος στην πρώτη Ανάσταση που γίνεται κάθε χρονιά το πρωί του Μ. Σαββάτου. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, χτυπούν οι χαρμόσυνες καμπάνες οι οποίες ακούγονται από άκρη σε άκρη και κάθε σπίτι σε όλο το νησί σπάει τη δική του στάμνα «για να ξορκίσει το κακό». Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες «μπότηδες» έπεσαν και φέτος στην Κέρκυρα από τα ψηλά μπαλκόνια και τα παραθυρόφυλλα των σπιτιών, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης.


Ωστόσο, χιλιάδες ήταν και οι Κερκυραίοι που επέλεξαν να βρεθούν στη Χώρα για να λάβουν μέρος στα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού τους. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι Κερκυραίοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο χαρακτηριστικό έθιμο των Μπότηδων, γι’ αυτό και στην περιοχή του Πεντοφάναρου, συγκεντρώθηκαν τόσοι πολλοί, παρά τα περιοριστικά μέτρα και τη -διακριτική- παρουσία της Αστυνομίας. Μπορεί να φορούσαν μάσκες και να έστειλαν μήνυμα στο 13033 για να βγουν από το σπίτι τους, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν αποστάσεις… Μετά την πρώτη Ανάσταση ο κόσμος άρχισε να διαλύεται, ενώ συνεργείο του Δήμου κατέφθασε με… σκούπες και φαράσια για να καθαρίσει τις σπασμένες στάμνες.

Οι «μπότηδες» έγιναν κομμάτια στο έδαφος, στέλνοντας το χαρμόσυνο μήνυμα για την πρώτη Ανάσταση αλλά και τις ελευθερίας για τον covid -19.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων