Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Kι άλλες παραιτήσεις με “άρωμα εκλογών”

«Βροχή» πέφτουν οι παραιτήσεις με το βλέμμα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, την παραίτησή του υπέβαλε χθες, Δευτέρα, στον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης προκειμένου να πολιτευτεί σε πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, η οποία έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Ο κ. Κατρίνης παραιτήθηκε για να μπορέσει να είναι υποψήφιος βουλευτής σε περίπτωση προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κατρίνης παρέμεινε στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ για οκτώ μήνες, ενώ στο παρελθόν είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του «Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας» (ΕΣΥΠ), που είχε υποβάλει από την 1η Δεκεμβρίου ο Άγγελος Τόλκας, έκανε δεκτή ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τόλκας αναμένεται να πολιτευτεί και αυτός στις επόμενες εκλογές.

Σήμερα, επίσης, υπέβαλαν την παραίτησή τους ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Να σημειωθεί πως και οι δυο θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπως άλλωστε είχαν προϊδεάσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων