Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Κι άλλη παραβίαση εναέριου χώρου από τη Ρωσία καταγγέλλει η Τουρκία. Διπλωματική κρίση

Για δεύτερη φορά καλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τον ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για άλλη παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από μαχητικά της Μόσχας που επιχειρούν στη Συρία.

Το περιστατικό το οποίο καταγγέλει η Άγκυρα έλαβε χώρα την Κυριακή, ενώ είχε προηγηθεί και άλλο το Σάββατο, για το οποίο είχε γίνει διαμαρτυρία τη Δευτέρα, είχε φτάσει μέχρι το ΝΑΤΟ και η Μόσχα την απέδωσε σε «λάθος εξαιτίας των καιρικών συνθηκών», όπως γράψαμε και στο RP.

To NATO, τη Δευτέρα, «καταδίκασε την παραβίαση του ΝΑΤΟϊκού εναέριου χώρου» και εξέφρασε την «έντονη διαμαρτυρία» του για την παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας.

Από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, οΟΗΕ στην αντίδρασή του στην πρώτη τουρκική καταγγελία επισήμανε πως οι ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Συρία (του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και της ρωσικής αεροπορίας) «δημιουργούν μια κατάσταση γεμάτη κινδύνους».

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή διάφορες χώρες, διάφορες συμμαχίες να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Συρίας, αυτό δημιουργεί μια κατάσταση γεμάτη κινδύνους και πολύ λεπτή» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς με αφορμή το περιστατικό με τον τουρκικό ενάεριο χώρο.

«Αυτό πρέπει να δώσει ώθηση στη διεθνή κοινότητα να επικεντρωθεί στην αναζήτηση μιας πολιτικής διευθέτησης» της συριακής σύρραξης, ανέφερε.

Με πληροφορίες από Newsroom ΔΟΛ.

σχετικα αρθρα

526 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img