Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Κι όμως κάτι κινείται!

Πριν από λίγες ημέρες έγινε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Αθήνα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναδείχθηκαν επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο διεθνές δίκτυο Endeavor, ενός οργανισμού που ως στόχο έχει να βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν.

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 επιχειρηματιών και εκπροσώπων του δικτύου, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 19 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 13 επιχειρήσεις (μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικές) από 7 χώρες. Η διοργάνωση υποστηρίζεται διεθνώς και από την Ernst & Young στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της με την Endeavor. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους από τους συμβούλους της Endeavor, ενώ αποκτούν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυό της και σε επενδυτές.

Εντάξει μπορεί να μην πήρε μεγάλη δημοσιότητα (άλλωστε το τι φωτίζουν οι προβολείς της δημοσιότητας σε τούτη τη χώρα, σηκώνει πολύ κουβέντα) ωστόσο η πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής είχε τη σημασία της. Όχι μόνο γιατί δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν διεθνώς αξιόλογες ελληνικές επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά γιατί στρέφει την προσοχή μελών της διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Πάντως είναι να απορεί κανείς γιατί σε εθνικό επίπεδο δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί ανάλογες αξιόλογες πρωτοβουλίες προκειμένου να υποστηριχθεί η νέα επιχειρηματικότητα. Μένουν μόνο κάτι ανούσιες κυβερνητικές εξαγγελίες, την ώρα που δεκάδες ιδέες θέλουν ψάχνουν να βρουν δρόμο να βαδίσουν και εμπόδια να ξεπεράσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων