Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Κικίλιας: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το πότε αναμένεται να έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού, αλλά και τους αρνητές, ενώ τόνισε πως 4.000.000 Έλληνες έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν… Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα. Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί».

Επίσης, ο υπουργός δήλωσε ότι μόλις τα εμβόλια πάρουν έγκριση στην Ευρώπη, την ιδια μέρα που θα πάνε στη Γερμανία ή την Πορτογαλία θα έρθουν και στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του νοσοκομείου της Δράμας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το νοσοκομείο δεν έχει πρόβλημα, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το νοσοκομείο της Δράμας είχε τρεις ΜΕΘ και τώρα εχει 12, έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μία συγκλονιστική προσπάθεια. «Δεν θα αφήσω κανέναν να διασαλέψει τη μάχη που δίνουν οι Δραμινοί και το νοσοκομείο τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για πανδημία που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Η μια πόλη θα στηρίξει την άλλη. Το ΕΣΥ στέκεται όρθιο και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων