Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Κικίλιας: Mάσκα μέχρι την άνοιξη – Πως θα βγούμε από το lockdown;

Το μέτρο της χρήσης μάσκας αναμένεται να είναι σε ισχύ μέχρι και τους μήνες της άνοιξης, όπως τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες.

Έκκληση στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα. Όπως τόνισε σε περίπτωση που τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί το ποσοστό θετικότητας.

Για το εμβόλιο

Όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας είπε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2021. Σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε, θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι κάθε Τετάρτη, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώνει για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδικά για αυτή την εβδομάδα, η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων