Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Κικίλιας: Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής

«Το σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει τα όριά του», τόνισε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία στην Αττική.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η Ελλάδα πλήττεται από το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο» και τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά.

Την ίδια ώρα το σύστημα Υγείας, ειδικά στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο μάτι του Κυκλώνα, πιέζεται ασφυκτικά. Σε μια προσπάθεια να αντέξει από την καθημερινή αύξηση των εισαγωγών και ενώ οι κλίνες ΜΕΘ στερεύουν, ο Βασίλιας Κικίλιας παρουσίασε το σχέδιο ενίσχυσής του.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Στην Αττική η πίεση δεν είναι στο κόκκινο, αλλά στο βαθύ κόκκινο», τόνισε αρχικά ο υπουργός, προαναγγέλλοντας την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

«Είχαμε εκπονήσει το σχέδιο ως ακραίο σενάριο και δυστυχώς, μετά τη Θεσσαλονίκη, θα το εφαρμόσουμε και στην Αττική», τόνισε, προσθέτοντας: «Δυστυχώς σήμερα είχαμε στην Αττική 1.269 νέα κρούσματα. Το σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του και σε ανθρώπινο δυναμικό, πιέζεται αφόρητα τις τελευταίες 19 ημέρες».

Ο υπουργός Υγείας, αφού διευκρίνισε στη συνέχεια ότι αυξήσαμε κατά 40% τις απλές κλίνες και τις κλίνες ΜΕΘ στη χώρα, σημείωσε ότι πλέον διασωληνώνονται όλο και πιο νέοι άνθρωποι, την ίδια στιγμή που παρατηρείται μετάδοση της βρετανικής μετάλλαξης.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας, δε, ότι από τις 168 ΜΕΘ COVID-19 τον Νοέμβριο στην Αττική, φθάσαμε στις 348 τον Μάρτιο, ανακοίνωσε την αναδιάταξη των νοσοκομείων, ώστε να διατεθούν περισσότερες κλίνες στο ΕΣΥ.

Το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non COVID-19 περιστατικών, όπως και το νοσοκομείο Νίμιτς το οποίο παραχωρεί στο Δημόσιο 120 κλίνες.

Ο Βασίλιας Κικίλιας αποκάλυψε επίσης ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca και στους άνω των 65 ετών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων