Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Κίνα: Καμία ένδειξη ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε σήμερα πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει πει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο νέος κορωνοϊός, που έχει μολύνει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ζιάο Λιζιάν, έκανε την παρατήρηση αυτή απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά η επιδημία στα τέλη του 2019.

Ο Ζιάο είπε τους δημοσιογράφους κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο πως οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «έχουν πει πολλές φορές πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορωνοϊός προήλθε από εργαστήριο στην Ουχάν της Κίνας, και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστήριξε πως το Πεκίνο «πρέπει να μιλήσει ανοικτά» για το τι γνωρίζει.

Ο Ζιάο δεν αναφέρθηκε ωστόσο απευθείας στα σχόλια του Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων