Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Κίνα: Σοκ με τις απάνθρωπες συνθήκες των «στρατοπέδων καραντίνας» – Δεν γλιτώνουν ούτε οι έγκυες και τα παιδιά

Κίνα: Σοκάρουν οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, από τα «στρατόπεδα καραντίνας» όπου αναγκάζονται να περάσουν την καραντίνα τους οι νοσούντες πολίτες, υπό επιεικώς άθλιες συνθήκες.

Χιλιάδες Κινέζοι, διαγνωσμένοι με κορονοϊό, στοιβάζονται σε δωματιάκια 2×2, παραταγμένα το ένα δίπλα από το άλλο, χωρίς να έχουν πρόσβαση ούτε σε στοιχειώδη αγαθά και παροχές. Κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει αυτού του είδους τη «βάρβαρη» καραντίνα, καθώς ανάμεσα στον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες παιδιά, ηλικιωμένοι και έγκυες γυναίκες.

Κάθε μεταλλικό κουβούκλιο έχει ένα κρεβάτι, μια τουαλέτα και ελάχιστο χώρο για οτιδήποτε άλλο. Όσοι μένουν σε αυτά βρίσκονται υπό διαρκή αστυνομική επιτήρηση, με αναφορές να τους θέλουν να βρίσκονται ουσιαστικά σε κράτηση, κατά τις νυχτερινές ώρες.

HTML tutorial

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει την απελπισία, αλλά και την αναλγησία της- ούτως ή άλλως ιδιαίτερα δραστικής- Κίνας να περιορίσει την μετάδοση του κορονοϊού στο εσωτερικό της, ενόψει ειδικά των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Παρόλα αυτά, οι σοκαριστικές εικόνες που διέρρευσαν από τη Daily Mail και άλλα μέσα μόνο καλή εντύπωση δεν κάνουν στη διεθνή κοινότητα, που θα κληθεί να παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει στους Αγώνες στην Κίνα.

Σύμφωνα με αναφορές, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στα κοντέινερ αναγκάζονται να παραμείνουν εκεί για ένα ολόκληρο δεκαπενθήμερο. Κάποιοι που έχουν βιώσει την καραντίνα στις τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις , υποστήριξαν ότι η τροφή τους ήταν λίγη και ότι τα κουβούκλιά τους  δεν είχαν καν θέρμανση.  Ένα σχόλιο στο διαδίκτυο λέει:  «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;»

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων