Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Κινείται ακόμα απειλητική η φωτιά στην Αττική

Το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνέχισαν τη σκληρή μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην ανατολική Αττική, όπου οι διαδοχικές αναζωπυρώσεις απείλησαν ακόμη και σπίτια. Αμέσως μόλις ξημέρωσε, άρχισαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, ενώ το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται σε Μετόχι και Μικροχώρι Καπανδριτίου.

Η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Καλάμου παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, με αναζωπύρωση στην περιοχή του Βλαστού. Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και προς την πλευρά του Καπανδριτίου, όπου η φωτιά κινείται με δυτική κατεύθυνση, μέσα σε μια χαράδρα. Η αναζωπύρωση αυτή εντοπίζεται στις περιοχές Τριάδες και Μετόχι και σύμφωνα με δηλώσεις λίγο μετά τις 06:00 το πρωί του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου στην τηλεόραση της ΕΡΤ κινείται απειλητική, αλλά με αργό ρυθμό και χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο Καπανδρίτι, η γραμμή άμυνας βρίσκεται στις περιοχές στο Μικροχώρι και το Μετόχι όπου δημιουργούνται από δυνάμεις του στρατού ζώνες αναχαίτισης ώστε να περικυκλωθεί η φωτιά. Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς την ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ούλμπερι, στον Αγ. Συμεών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Κλειστή είναι και η παλαιά και η νέα εθνική οδός Καλάμου – Καπανδριτίου. Εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Καλάμου προς τους Αγίους Αποστόλους
  • Κόμβος Μικροχωρίου προς Κάλαμο

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες στη διάρκεια της νύχτας ακόμη και μέσα στις αυλές, και συνεχώς αυξάνονταν με στόχο να προσπαθήσουν να περιορίσουν το μέτωπο που έκαιγε ολόκληρη την πλαγιά του βουνού.

Οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα σταμάτησαν λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ η ανεξέλεγκτη φωτιά έκοψε στα δύο τον δρόμο Καπανδριτίου-Καλάμου, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν το σημείο όσοι βρίσκονταν εκεί.

Από τα μεσάνυχτα και μετά όλο το βάρος των επιχειρήσεων της πυροσβεστικής έπεσε στο Μικροχώρι και στο Μετόχι, για να μην περάσει η πυρκαγιά προς Καπανδρίτι. Για τις αλλεπάλληλες αναζωπυρώσεις στη δασική έκταση προς Μικροχώρι Καπανδριτίου και Καπανδρίτι έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο κοινοτάρχης Καπανδριτίου, Μιχάλης Ντάσης. Όπως ανέφερε έχουν καεί πολλά σπίτια στην περιοχή. «Αυτή η φωτιά είναι πιο πίσω από το Μετόχι και τον Κάλαμο», εξήγησε.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τις δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καπανδριτίου και Βαρνάβα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων