Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Kινεζικές τράπεζες έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς πολιτών της Β. Κορέας

Οι κινεζικές τράπεζες συμπεριλαμβανομένης και μιας θυγατρικής της εμπορικής τράπεζας (ICBC), η οποία είναι η μεγαλύτερη στον τραπεζικό τομέα της Κίνας, πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα νοτιοκορεατικής εφημερίδας.

Επικαλούμενη τηλεφωνικές συνομιλίες, με ανώνυμο εργαζόμενο της ICBC στη βορειοανατολική κινεζική συνοριακή πόλη Νταντόνγκ μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Κίνας, η εφημερίδα «Dong-A Iibo» αναφέρει ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν σταματήσει οι καταθέσεις και μεταβιβάσεις χρημάτων σε ξένο συνάλλαγμα, σε όλους τους λογαριασμούς Βορειοκορεατών.

«Η τράπεζα δε μου έχει εξηγήσει γιατί λαμβάνει αυτά τα μέτρα, αλλά φαίνεται να σχετίζονται με την ένταση στις σχέσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Κίνας» ανέφερε στην εφημερίδα, ο εργαζόμενος της τράπεζας. Αξιωματούχος της ICBC δε στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί σήμερα, προκειμένου να σχολιάσει την πληροφορία. Σε διπλωματικό επίπεδο, η Ουάσιγκτον και η Σεούλ επιδιώκουν τη συγκατάθεση της Κίνας, του πιο στενού συμμάχου της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να δρομολογηθούν σκληρότερες κυρώσεις για την πυραυλική εκτόξευση της 7ης Φεβρουαρίου, αλλά και για την πυρηνική δοκιμή που προηγήθηκε νωρίτερα, τον Ιανουάριο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων