Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Κίνημα «Πέντε Αστέρων» αλά ελληνικά!!!

Κίνημα «Πέντε Αστέρων» αλά ελληνικά έκανε την εμφάνισή του στο facebook (https://www.facebook.com/GreekMovement5Stars). Προφανώς κάποιοι συμπατριώτες μας γοητευμένοι από την επιτυχία του Πέπε Γκρίλο είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους. Στις ιδρυτικές θέσεις που έχουν αναρτήσει σημειώνουν μεταξύ άλλων:

«Κύριες προτεραιότητες αποτελούν η θέσπιση ενός αυστηρού νόμου κατά της διαφθοράς, η κατάργηση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων, η ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μια σειρά μέτρων που αφορούν τους πολιτικούς.

Το Ελληνικό Κίνημα Πέντε Αστέρων ζητεί να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο οι Έλληνες πολιτικοί απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία των τελευταίων είκοσι χρόνων, να θεσπιστεί νόμος που να θεσπίζει το ασυμβίβαστο πολιτικής και επιχειρηματικής δράσης και να περιορισθεί η θητεία βουλευτών , σε δυο το πολύ νομοθετικές περιόδους, συνολικής διάρκειας οκτώ ετών.

Το κίνημα προτείνει τέλος την άμεση αλλαγή οικονομικής πολιτικής και την εγκατάλειψη της δημοσιονομικής πειθαρχίας.».

Εντάξει είναι η εποχή που ο καθένας μπορεί να φαντασιώνεται τον εαυτό του ως λαοπρόβλητα σωτήρα. Από το Λοβέρδο μέχρι τον περιπτερά της γειτονιάς. Η απάντηση στη χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος ωστόσο απαιτεί πολλά περισσότερα από μια ιστοσελίδα και μερικούς φίλους.

Χωρίς να θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους εμπνευστές της κίνησης, μάλλον θα πρέπει να ψάξουν για Πέπε Γκρίλο, αν θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να φυτοζωούν σαν άλλη μια γραφική ομαδούλα στο πολιτικό περιθώριο. Η επιτυχία του ιταλικού κινήματος οφείλεται πρωτίστως στην αμφιλεγόμενη όσο και αντισυμβατική προσωπικότητα του ιδρυτή του.

Αφήστε δε πως όσο κι αν ισχύει το «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» οι αντιγραφές δεν έχουν ποτέ την τύχη του πρωτότυπου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων