Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

«Κινητικότητα» από Διαμαντοπούλου για την Κεντροαριστερά

Παρασκηνιακές ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όμως μέχρι στιγμής χειροπιαστό αποτέλεσμα δεν φαίνεται… Είναι άλλωστε ένα από τα χαρακτηριστικά του χώρου αυτού, η ατέρμονη διαβούλευση που δεν καταλήγει εύκολα σε πρακτικό «δια ταύτα».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες διακριτικές συζητήσεις έχει ξεκινήσει και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία το τελευταίο διάστημα κινείται αθόρυβα και μάλιστα πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην ίδρυση παραρτήματος του ιδρύματος Ντελόρ στην Αθήνα. Παράλληλα όμως βρίσκεται σε συζητήσεις με καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως για παράδειγμα οι Γιάννης Ραγκούσης και Ηλίας Μόσιαλος, με στόχο να βρουν έναν κοινό βηματισμό.

Οι προσπάθειες δεν έχουν αποδώσει καρπούς αν και ορισμένοι προτείνουν να γίνει ένα ιδρυτικό συνέδριο της “Κεντροαριστεράς” στο οποίο όσοι προσέλθουν (πολιτικοί φορείς και κόμματα) θα έχουν προηγουμένως αυτοδιαλυθεί. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι εκτός, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούν την διάλυσή τους. Είναι άλλωστε πρόσφατη η απροθυμία της Δημοκρατικής Αριστεράς να συμμετάσχει στο Φόρουμ Διαλόγου το οποίο η ίδια είχε προτείνει να συγκροτηθεί για να διερευνήσει τις δυνατότητας ομογενοποίησης του χώρου…

Κάποιοι άλλοι θέλουν να μπει στις διαβουλεύσεις και η ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος επίσης έχει μιλήσει για την μεγάλη κεντροαριστερά όμως κρατούν επιφυλάξεις. Γιατί εκτιμούν ότι ο πρώην υπουργός δεν θα διστάσει στο μέλλον να συνταχθεί με τον Αντώνη Σαμαρά κατεβαίνοντας στις εκλογές ως συνεργαζόμενη δύναμη με ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Όπως αντιλαμβάνεστε στο σήριαλ της «κεντροαριστεράς» θα υπάρξουν πολλά επεισόδια. Το ζήτημα είναι αν θα έχει μείνει κανείς να τα παρακολουθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων