Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Κύριε Στουρνάρα κι εγώ κρυώνω στο σπίτι μου!

Ένα πρωτότυπο χάπενινγκ διαμαρτυρίας έκαναν χθες τα μέλη της Greenpeace για τις αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και των τιμολογίων της ΔΕΗ, που έχουν αφήσει στην κυριολεξία “παγωμένους” τους καταναλωτές. Συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών και «έστησαν» ένα «τυπικό ελληνικό σπίτι που μπάζει από παντού».

Την ώρα που 6 στους 10 πολίτες υποφέρουν από το κρύο ενώ η τιμή του πετρελαίου και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ολοένα αυξάνονται, η Greenpeace καλεί τον κόσμο να ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να επενδύσει σε ένα μαζικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων. Η Greenpeace με το σύνθημα «Κύριε Στουρνάρα κι εγώ κρυώνω στο σπίτι μου!» ζητάει από τους πολίτες να πάρουν θέση και να ζητήσουν «την πραγματική λύση για να μην κρυώσουμε ποτέ!».

Ένα ευρύ πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων είναι η πιο αποδοτική, φιλική στο περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη επένδυση. Μπορεί να εξοικονομήσει από τις ενεργειακές δαπάνες νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων 9 δις € ως το 2020, να μειώσει τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 650.000 τόνους ετησίως και να δημιουργήσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας σε όλο το εύρος του κατασκευαστικού τομέα, αλλά και την εγχώρια πράσινη βιομηχανία.

Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace υποστηρίζει πως όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο περισσότερο χάνουμε ευκαιρίες να καταπολεμήσουμε την ενεργειακή φτώχεια, την ανεργία, αλλά και να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων