Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Κίτρινος πυρετός

Ξεπερνά τα όρια του επικίνδυνου η ανοιχτή κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς της ΑΕΚ και του Άρη με αφορμή την παρασκηνιακή μάχη που είναι σε εξέλιξη για την παραμονή των ομάδων στη Superleague.

Η κόντρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όχι μόνο με τις απαράδεκτου ύφους ανακοινώσεις των μεγάλων συνδέσμων των δύο ομάδων, αλλά και με ανταλλαγή απειλών για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που εκτοξεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με άλλους τρόπους.

Η παρέμβαση των διοίκησεων των δύο ΠΑΕ δεν αποτελεί ελπίδα, διότι απλούστατα δεν έχουν ούτε τη βούληση ούτε την παραμικρή δυνατότητα να παρέμβουν αποτελεσματικά. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναζητηθεί αλλού ο τρόπος εκτόνωσης της κατάστασης, έτσι ώστε να αποφευχθούν χειρότερες εξελίξεις.

Όποια κι αν είναι η τελική έκβαση της ιστορίας στο γήπεδο και στα δικαστήρια, είναι βέβαιο ότι ο «χαμένος» της υπόθεσης θα αντιδράσει δυναμικά και αβέβαιο ότι αυτή η αντίδραση θα είναι υπό έλεγχο.

Τα τεράστια λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια από όσους ανέλαβαν διοικητικά τις τύχες των δύο ιστορικών ομάδων είναι πέραν από κάθε αμφιβολία ο βασικός λόγος για την αγωνιστική καθίζησή τους.

Όλα τα υπόλοιπα, περί εξωγενών παραγόντων ή ευθυνών σκοτεινών κύκλων, λέγονται τούτες τις ώρες για λόγους αυτοπροστασίας των πραγματικά υπαίτιων . Και δυστυχώς ο κόσμος των δύο ομάδων – και δη οι σκληροπυρηνικές μάζες – από αυτά πιάνονται για να μη δουν την ΑΕΚ ή τον Άρη στην παρακάτω κατηγορία.

Με ό,τι θλιβερό και επικίνδυνο μπορεί να επιφέρει μια τέτοια εχθρική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε πολύ (και πολύ αγανακτισμένο) κόσμο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων