Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 96 ολόκληρους μισθούς είχε αποταμιεύσει ο πάτερ Αντώνιος στο λογαριασμό της μισθοδοσίας του, αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζονταν τις μηνιαίες απολαβές του από την εκκλησία για να καλύψει τις δικές του ανάγκες αλλά και της οικογένειας του.
Με ένα τσουνάμι που όσο περνούν οι ημέρες γιγαντώνεται όλο και περισσότερο, θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος τις αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, αποκάλυψαν τραπεζικούς λογαριασμούς του πάτερ Αντωνίου και της συζύγου του, Σταματίας Γεωργαντή με ποσά της τάξεως των 250.000 ευρώ. Παράλληλα σε κρύπτη σε χώρο του κτιρίου στον Κολωνό που διέμενε ο ιδρυτής και η πρόεδρος της Κιβωτού εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας άλλα 350.000 ευρώ.
Κι αν για τους περισσότερους το παραπάνω «κατ’οίκον» ποσό δεν θα μπορούσε να συγκεντρωθεί ούτε μετά από δύο ζωές, για την πρεσβυτέρα φάνηκε να αποτελεί ένα συνηθισμένο «κομπόδεμα». Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε στους αστυνομικούς, όταν ρωτήθηκε πως βρέθηκαν τα χρήματα στο συγκεκριμένο σημείο. «Τα πήρα για να τα μετρήσω», είπε η παπαδιά αφήνοντας, άφωνους αστυνομικούς.
Οι εκπλήξεις όμως για τους άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας δεν σταμάτησαν εκεί. Όταν ξεκίνησαν να ελέγχουν το λογαριασμό της μισθοδοσία του πάτερ Αντώνιου διαπίστωσαν, ότι ο κληρικός για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχε κάνει ούτε μια ανάληψη. Άφησε στο λογαριασμό του και τους 96 μηνιαίους μισθούς των 1.250 ευρώ. Έτσι ο ιδρυτής της Κιβωτού συγκέντρωσε το ποσό των 120.000 ευρώ. Το ερώτημα που προκύπτει, είναι από που προέρχονται οι οικονομικοί πόροι με τους οποίους ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα όχι μόνο προχώρησαν τα προηγούμενα χρόνια στις αγορές ακινήτων, αλλά και από που έβρισκαν τα χρήματα για τα μηνιαία έξοδα τους.
Μόνο για τα δύο παιδιά που έχουν υιοθετήσει από το Κονγκό χρειάζονταν τα προηγούμενα χρόνια τα έως και 11.000 ευρώ για τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων που φοιτούσαν. Έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στο μισθό που λάμβανε – όπως τουλάχιστον είθισται στις περισσότερες περιπτώσεις – για τη θέση της πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου η πρεσβυτέρα.
Το ύψος των μηνιαίων απολαβών της, σε περίπτωση που δεν εκτελούσε τα καθήκοντα της αμισθί, θα λύσει πολλές απορίες αλλά και θα κατευθύνει και τις έρευνες των δικαστικών αρχών.