Εκτός από τις κηδείες, τις εκκλησίες και τα νεκροταφεία, το… περιβόητο πλέον κουτί της Κιβωτού του Κόσμου «έβγαινε» και στα γήπεδα μπάσκετ, όταν έπαιζε αγώνες η ομάδα της ΜΚΟ.
Παίκτες της ομάδας μπάσκετ της Κιβωτού του Κόσμου είπαν στο newsit.gr πως το κουτί ήταν πάντα… παρών στους φιλανθρωπικούς αγώνες που έδιναν. Και κάθε φορά έφευγε… γεμάτο με δωρεές ανθρώπων, που έριχναν μέσα ό,τι διέθεταν, κάποιοι από το υστέρημα τους.
Για όλα τα χρήματα που έμπαιναν στο κουτί της Κιβωτού του Κόσμου, δεν κόβονταν αποδείξεις. Όπως λέει στο newsit.gr, παίκτης που συμμετείχε στην παιδική και εφηβική ομάδα της δομής, το περιβόητο κουτί, «έβγαινε» στους φιλανθρωπικούς αγώνες που συμμετείχε η ομάδα και αυτό γιατί σε αυτούς τους αγώνες συγκεντρωνόταν αρκετός κόσμος.
«Σε φιλανθρωπικούς αγώνες που γίνονταν με μεγάλες ομάδες, υπήρχαν παιδιά που τους έβαζαν να βγαίνουν με το κουτί, όπως έκαναν και στις κηδείες» σημειώνει στο newsit.gr πρώην φιλοξενούμενος και παίκτης της ομάδας μπάσκετ της ΜΚΟ.
Πρόεδρος και γενικός διευθυντής στην ομάδα μπάσκετ της Κιβωτού του Κόσμου, για το μεγαλύτερο διάστημα, δεν ήταν άλλος από τον 35χρονο Ιρακινό που ήταν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου. Είναι ένα από τα πρόσωπα που απολύθηκε από το νέο ΔΣ της «Κιβωτού», μαζί με άλλους δύο εργαζόμενους και στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.
Την ίδια ώρα, με τη συμπληρωματική κατάθεση του 19χρονου, ο οποίος κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου από τον πατέρα Αντώνιο, συνεχίστηκε η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργούν οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση.
Παράλληλα, κατέθεσε και πρώην φιλοξενούμενος της ΜΚΟ, ο οποίος βρισκόταν στην Ολλανδία και σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησε για τη σωματική του κακοποίηση την περίοδο που έμενε σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου.
Από το μεσημέρι της Πέμπτης (01.12.2022), με εντολή εισαγγελέα απαγορεύεται η είσοδος στον πατέρα Αντώνιο και στα τρία άτομα που απολύθηκαν, στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, με βάση τις διατάξεις του αστικού κώδικα, με γνώμονα την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της ΜΚΟ. Η διάταξη ισχύει για 90 ημέρες και μετά θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση.