Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

KKE: Η Αλέκα φεύγει, η “Αλέκα” έρχεται;

Είναι πλέον σαφές ότι ακόμη και μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση της Αλέκας Παπαρήγα από το τιμόνι του Περισσού -έπειτα από 22 ολόκληρα χρόνια- ο διάδοχος της θα είναι ένα πρόσωπο δικής της επιλογής που θα υπηρετεί ακριβώς την ίδια απόλυτη γραμμή που ακολούθησε κυρίως την τελευταία πενταετία το ΚΚΕ, δίνοντας “συγχωροχάρτι” ακόμη και στις θηριωδίες του Στάλιν!

Δεν είναι τυχαίο ότι όσα στελέχη τόλμησαν να διαφωνήσουν μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου του ΚΚΕ και να αμφισβητήσουν την ηγεσία του κόμματος αποκλείστηκαν λόγω των σκληρών γραμμών από το συνέδριο του κόμματος που ξεκινά σήμερα στον Περισσό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος που επέκρινε σφόδρα τις επιλογές της ηγεσίας και δεν κατάφερε να εκλεγεί σύνεδρος.

Επίσης, το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, αλλά όχι της ομάδας Παπαρήγα, Αντώνης Σκυλλάκος δεν κατόρθωσε επίσης να αναδειχθεί σύνεδρος. Την ίδια τύχη είχε και ο διαφωνών Βασίλης Καλαματιανός ο οποίος δεν εξελέγη από την οργάνωση βάσης στην οποία ανήκει.

Είναι ακόμη ενδεικτικό το γεγονός πως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ οι θέσεις και το νέο κατασταστικό που προτάθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή προς το κόμμα για το 19ο συνέδριο υπερψηφίστηκαν με ποσοστά που ξεπερνούν το 95%.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων