Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Κλείνει η έρευνα για την υπόθεση Χαϊκάλη;

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Νέες καταγγελίες Καμένου και εμπλοκή προσώπων. Πληροφορίες για κλείσιμο της έρευνας για την υπόθεση Χαϊκάλη. Δεν αίρουν το τηλεφωνικό απόρρητο Αποστολόπουλου.

Οι καταγγελίες και το κλίμα αναφορικά στην υπόθεση χρηματισμού Χαϊκάλη, χειροτερεύει ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση του εισαγγελέα να μην άρει το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών του Αποστολόπουλου, του φερόμενου ως μεσάζοντα για το χρηματισμό του Χαϊκάλη.

Μάλιστα κάποια ρεπορτάζ μιλούν και για εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας, πιθανότατα ενόψει των επόμενων δύο ψηφοφοριών στη Βουλή για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα μετά από την υποβολή του πορίσματος από τον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Τα παραπάνω προκαλούν ερωτηματικά στον κόσμο αλλά και την οργισμένη αντίδραση Καμένου ο οποίος με χθεσινό του tweet καταγγέλλει:

Τελευταία πράξη Ντογιάκου φέρεται να απαγορεύει άρση απορρήτου για τηλέφωνο Αποστολόπουλου προκειμένου να διαφυλάξει Σταμάτη – Σαμαρά», ενώ αναφορικά με το αναμενόμενο πρόωρο κλείσιμο της υπόθεσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, γράφει «Ούτε έκτακτα στρατοδικεία των Βιετκόνκ δεν αποφάσιζαν ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗΣ μόνο το καθεστώς Σαμαρά-ΠΑΣΟΚ».

Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και όσο κρίσιμες και αν είναι οι ώρες για το Σαμαρά, δεν μπορεί να μην απαντηθούν τα ερωτήματα τα οποία κατέγραψα στο χθεσινό μου άρθρο αλλά και τα νέα που προκύπτουν σήμερα.

Ο Καμένος βάζει πλέον στο κάδρο και τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, στην καταγγελία του περί μη άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του Αποστολόπουλου. Το επιχείρημα της πλευράς της εισαγγελίας είναι ότι το αντικείμενο της έρευνάς τους δεν είναι αν ειδοποιήθηκε ο Αποστολόπουλος ή όχι, (αναφέρομαι στην ειδοποίηση που φαίνεται να έλαβε για να μην πάει στο τελευταίο ραντεβού με τον Χαϊκάλη) αλλά το αν έγινε προσπάθεια δωροδοκίας.

Πάντως πιθανό ενδεχόμενο για το κλείσιμο της έρευνας από πλευράς εισαγγελίας είναι και το ότι μπορεί ήδη να έχει προκύψει κατηγορία δωροδοκίας ήδη από την προανακριτική. Πάντως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, του Αποστολόπουλου θα έριχνε τεράστειο φως στην υπόθεση για το ερώτημα σύνδεσης του φερόμενου ως μεσάζοντα με άλλους πολιτικούς παράγοντες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων